بهمن ماه سال گذشته حرف و حدیثهایی پیش آمد مبنی بر اینکه باید قانونی گذاشته شود تا فعالیت خدمات کد دستوری یا همان کد USSD متوقف شود. اما با توجه به فراهم نبودن زیرساختهای اینترنتی برای استفاده از اپلیکیشنهای جایگزین این کدها، واکنشهایی در پی داشت. تصویب آن قانون منتفی شد ولی بنظر میرسد که بانک مرکزی هنوز در پی اجرایی کردن این ماجراست.
کدهای ussd همان کدهایی است که با * شروع و با # تمام میشوند. با استفاده از این کدها، کاربر به راحتی و در فضایی ساده میتواند فعالیتهایی از قبیل انتقال وجه، اعلام موجودی، خرید شارژ و پرداخت قبوض را انجام دهد. کدهای ussd بدون استفاده از هیچ نرمافزاری برروی گوشی تلفن همراه، ارتباط با بانک را با گرفتن چند عدد فراهم کردهاند.
براساس ضوابط جدید بانک مرکزی، محدودیت تازهای برای خدمات کد دستوری (ussd) اعمال شده است.
این محدودیت در قالب پیام به مشتریان دریافت خدمات از کدهای دستوری اطلاعرسانی شده است. در این پیام آمده است: «مشترک گرامی باتوجه به محدودیت جدید بانکی اعمال شده بر کلیه کدهای دستوری تا اطلاع ثانوی میتوانید از هر کارت بانکی فقط یکبار در روز برای خرید شارژ یا بسته یا پرداخت قبض استفاده نمایید لذا پیشنهاد میشود، جهت تکرار خرید از اپلیکیشن ستاره اول یا تلفن گویای صد ستاره (*۱۰۰) استفاده نمایید.»
بانک مرکزی در مهر ماه سال ۹۴ هم با صدور بخشنامهای دامنه خدمات USSDها یا همان کدهای دستوری را محدود کرده بود. در آن بخشنامه آمده بود:
۱- ارسال تراکنش خرید در بستر کد USSD ممنوع شد و این تراکنش در مرکز شتاب پشتیبانی نمیشود.
۲- سقف تراکنش های قبوض و خرید شارژ در بستر کد USSD از تاریخ ذکر شده ۲ میلیون ریال تعیین میشود.
۳- ارائه خدمت مانده گیری روی تمامی بسترهای بدون حضور کارت از جمله USSD از تاریخ اشاره شده ممنوع بوده و این خدمت در مرکز شاپرک پشتیبانی نمیشود.
منبع: خبرگزاری فارس