از ابتدای سال اعلام شد که طبق دستور رییسجمهور قرار است فضای مجازی برای پیام رسان های داخلی مساعدتر شده و از حالت انحصاری پیام رسانهای خارجی مثل تلگرام خارج شود. به همین منظور طبق آخرین گفته وزیر ارتباطات به هرکدام از سه پیام رسان داخلی مبلغ ۵ میلیارد تومان وام داده شده است.
البته رسول سرائیان گفته که یکی از پیام رسان ها به دلیل داشتن مشکل ضمانتنامه هنوز موفق به دریافت این تسهیلات نشده است.
البته خبر اعضای وام ۵ میلیارد تومانی به پیام رسانهای داخلی جدید نیست و از همان دی ماه سال گذشته و بعد از دستور رییسجمهور قرار بود این وام اعطا شود. حتی بهمن ماه برخی از خبرگزاریها آن را امیدی واهی خواندند چون تا آن زمان هنوز این وام داده نشده بود. همان زمان باشگاه خبرنگاران جوان در گفتوگو با یک منبع آگاه از مشکلات و سود بالای این وامها خبر داد. بهمن ماه این خبرگزاری از قول یک منبع آگاه نوشت: «تا به امروز هیچ یک از پیام رسان های داخلی موفق به دریافت وام ۵ میلیاردی نشده اند و برخی در گیر و دار کاغذ بازی های اداری آن هستند. از طرفی وام تصویب شده قرار بود تا سقف ۵میلیارد تومان بدون ضمانت نامه و با سفته اعطا شود که اینگونه نشد. در برگه ای که از طرف پست بانک به پیام رسان های داخلی داده شده، از این وام با عنوان «تسهیلات جماله به مبلغ ۵۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال با نرخ ۸ درصد و بازپرداخت ۳۶ ماهه در قبال اخذ ضمانت نامه بانکی معتبر» نام برده شده است، در حالی که وام حمایتی از پیام رسان های داخلی قرار بود بدون ضمانت نامه بانکی ارائه شود.»
سرائیان در نشست امروز نگفت که آیا قوانین اعطای وام به پیامرسانهای داخلی مشابه چیزی است که بهمن ماه خبرگزاریها گزارش داده بودند یا کار آسانتر شده است. اما در راستای تسهیلات به پیامرسانها این را هم ذکر کرد که: «بخشی از امکانات مراکز داده (دیتا سنتر) سازمان فناوری اطلاعات در اختیار پیامرسانهای بومی قرار گرفته است و در این زمینه همکاریهایی را با این کسب و کارها داشتهایم.»