همه ما میدانیم که استفاده از پسوردها بدترین راه برای ایمن نگهداشتن سرویسهای ارزشمند است. واقعیت این است که ما تنبل هستیم و از پسوردهای قدیمیمان دائم استفاده میکنیم و احتمالا روی پسوردهایی هم تکیه داریم که به خاطر سپردنشان آسان باشد. طبعا چنین پسوردهایی از ما حفاظت نمیکنند اما هر بار تایپ کردنشان هم باعث عذابمان نیست. اما نکته عجیبی است که تعداد افرادی که در سرویسهای گوگل تایید دو مرحلهای را رعایت میکنند کمتر از ۱۰درصد است.
اگر درباره این تایید دو مرحلهای چیزی نمیدانید باید بدانید گوگل لایه دوم امنیتی برای هر حساب کاربری جیمیل ارائه میدهد. درست مثل نام کاربری و رمز عبورتان شما میتوانید از قابلیت دیگری به نام «تایید دو مرحلهای»(۲fa) هم استفاده کنید. راههای مختلفی برای پیادهسازی این فاکتور وجود دارد. نکتهاش این است که همهشان هم به شدت کاربرپسند هستند. از اپلیکیشن رسمی گوگل بگیرید که از شما سوال میکند آیا برای وارد شدن به حساب کاربریتان تلاش کردهاید یا نه تا یک کد اضافه شش رقمی که هر یک دقیقه تغییر میکند.
تایید دو مرحلهای روی هر حساب کاربری که برایتان اهمیت دارد باید رعایت شود. تنظیم و استفاده از آن خیلی ساده است. گوگل یک اپلیکیشن «احراز و تایید» برای iOs و اندروید دارد که به شما اجازه میدهد QRکد را اسکن کنید و بعد کد جدید را هر ۶۰ ثانیه به شما نشان میدهد. این اپلیکیشن را میتوانید روی بیش از یک وسیله نصب کنید اگر گوشیتان شارژ نداشت. حتی نیازی به گوشی هوشمند هم ندارید چون گوگل برایتان پیامک میفرستد. برای آن اپلیکیشنهایی که از شیوه ورود ۲FA پیشتیبانی نمیکنند هم راهحلهای دیگری وجود دارد. میتوانید از طریق گوگل خودتان یک اپلیکیشن ویژه برای ورود به حساب کاربریتان تولید کنید. استفاده از تایید دو مرحلهای ضروری است بخصوص که این روزها خیلی از اطلاعات شخصیمان را روی حسابهای کاربری گوگل میگذاریم. اپل هم برای گوشیهای آیفون در مورد ایمنسازی حسابهای icloud کار مشابهی انجام میدهد.